Değerli İstanbul Teknik Üniversiteliler,
İstanbul Teknik Üniversitesi, öğrencilerine ve akademisyenlerine ve idari personeline daha kaliteli yemek hizmeti verebilmek amacıyla yeni bir adım atmaktadır. Bu amaçla, üniversitemiz bünyesinde sağlanan yemek hizmetini vermek üzere hizmet alımı yönteminin uygulanmasının daha sürdürülebilir olacağına karar verilmiştir. Halihazırda İstanbul’daki tüm devlet üniversitelerinde yemekhane faaliyetleri hizmet alımı yönetimiyle sunulmaktadır.
Bu hizmet alımı yöntemiyle birlikte;
İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız, mevcut durumda yemek hizmetini sunma ve denetleme görevini eşzamanlı olarak üstlenmiş durumdaydı. Hem hizmeti vermek hem de bu hizmeti denetlemek aynı birim bünyesinde yapıldığında bazı durumlarda karmaşaya neden olabilmekteydi. Bu karmaşayı azaltmak adına, denetim görevini yine Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın üstleneceği ve yüklenici firmadan sigorta talebiyle hizmet niteliğinin güvence altına alınabileceği bir sistem kurgulanmıştır. Böylelikle, hizmet veren firma İTÜ tarafından denetlenecek, bu sayede ürün ve hizmet kalitesinin sürekli olarak üst düzeyde olması sağlanacaktır.
Atılan bu yeni adımla birlikte, yemeğe erişim imkânları çoğalacak ve kolaylaşacaktır. Yemek hizmeti verilen konumlar artacak, içerisinde yurt bulunduran bütün yerleşkelerde (Gümüşsuyu, Tuzla ve Ayazağa) hafta sonu yemek servisi mümkün hale gelecektir. Ayrıca bütün kampüslerde, yoğunluğun gözlemlendiği durumlarda yemek dağıtım noktaları arttırılacak, yemekhanelerde kuyruk oluşmadan yemeğe erişim daha hızlı ve kolay olacaktır. Akşam yemeği saatlerinin 17.00-19.00 aralığından 17.00-19.30 saat aralığına uzatılması da aynı şekilde yemek hizmetinden tüm İTÜ’lülerin daha rahat ve verimli şekilde yararlanmasına fırsat tanıyacaktır.
Yemeğe erişimin yanında, menü çeşitliliğinin sağlanması da yemekhane hizmetlerinin gelişimine katkı sağlayacaktır. Et ve sebze yemekleri arasında dengeli bir dağılım oluşturulacak ve öğrenci menülerindeki dördüncü çeşidin (tatlı, salata, meyve) iki seçenekli hale getirilmesiyle tercih olanakları zenginleştirilecektir. Bununla birlikte, bütün yerleşkelerimizdeki yemekhanelerde öğle ve akşam yemeklerinde vegan menü hizmetlerine de yer verilecektir.
Yemekhane hizmetlerimizin işletmesinin yüklenici firmaya aktarılmasının öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve idari personelimize ayrıca ilave bir maliyet yükü olmayacaktır. İlerleyen dönemlerde gerekli tüm denetimlerin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız tarafından gerçekleştirileceği daha kaliteli yemek hizmetine tüm İTÜ’lüler aynı fiyata ulaşabilecektir.
Sonuç olarak, bu yeni hizmet alımı yöntemiyle öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve idari personelimize daha iyi ve daha kaliteli bir yemekhane hizmetinin sunulması hedeflenmektedir.
Saygılarımızla,
İstanbul Teknik Üniversitesi
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı